Monday, October 31, 2011

tempat menarik yang boleh dilawati...

hye and assalamualaikum..

actually, i once dream that someday i will be invited by my friends or cousin to go to vacation with their family and at that day, i already have my own family with my amin..alahai.....indahnyer hidup...

^_________^

 oh, it's just dreaming!

but today, ainee nak story about tempat yang menarik yang boleh dilawati.
 sebagai bakal isteri seorang pelayar (segan pulak nak sebut bakal isteri) semua benda kite kena buat tanpa suami di sisi. means bukan 24 hours lah. but after husband balik keje, dunia ini, kitelah punyer!
hehehe...


hidup sebagai partner seorang pelayar bukan penghalang untuk kite pergi bersuke-ria. asalkan kite tau batas-batas kan..

p/s: sesungguhnyer berjauhan itu membuatkan kasih sayang lebih erat. ;)

okay, tempat pertama ialah....langkawi!

at cable car, langkawi

yeah, langkawi ialah tempat yang aman damai for me. sebab, banyak tempat yang menarik yang boleh dilawati. okay, tipu. banyak tempat shopping. huh. =,="
sangat sangat best kalau nak bercuti bersama keluarga.

:)

second place is, tanjung piai.
kalau xtau kat mane, search kat google ye kawan-kawan.
sesuai tuk org yang suke memancing. dan kalau nak merasa seafood pun ada kat sini.

welcome! welcome!
:)

yang speacialnyer tanjung piai ni, kite bukak tingkap n kuarkan mata kail je dah boleh dapat ikan.
sebab sekeliling bilik kita ialah laut.

yang macam full house tu, ialah resortnyer..

sangat reasonable harganyer. but time pegi sini, saye cume tido dedalam bilik je. sebab angin sepoi-sepoi laut membuatkan diri ini ingin dibuai mimpi. kuikuikui..
ayah dah taubat, xnak bawak kitaorang pegi sini. membazir katenyer.
:P

 :)

seterusnyer ialah deerland.
yang terletak di pahang...

oh, bagi pecinta haiwan, bolehlah ke sini. mmg boleh bagi makan pada haiwan-haiwan secara live! ala-ala zoo versi lebih real lah disini. macam hutan simpan tu.
oh ye, sila abaikan wages-wages kami ye. mmg xsangka ayah nak bawak kami ke sini dari johor semata-mata ingin melihat haiwan di hutan secara live!

bapak-bapak..
(sambil geleng-geleng kepala)

selain tu, kitaorang pegi tengok gajah pulak berdekatan kat tempat tu.

muke excited nak tengok gajah.

okay, meh ainee terangkan.
kat sini, kite boleh bergaul mesra dengan lebih dekat dengan gajah. boleh duduk atas dia n ronda-ronda kat sungai. then boleh bagi gajah makan. and etc. oh ye, sume gajah disini jinak-jinak belaka.
kalau jalan-jalan dan terserempak dengan gajah, jangan pengsan, tapi just say "hai"!

dan lepas tu haruslah cabuut lari sebelum kena pijak ye adik-adik..

:D

okay, seterusnyer ialah, masjid kristal.


masjid yang cantik!
setiap kali pegi sini, mesti ada niat nak curik sekeping kristal atas kubah tu. tapi lepas tunaikan solat, alhamdullilah, dah xde niat tu...
sebenarnyer nak bgtau area pantai timur, tapi xjumpe gambar yangg lain. ada 1 gambar je...ape ada ajelah ye..

kat area terengganu n kelantan, elok sangat kalau nak borong sakan tudung bawal dan sutera.
seperti saye yang setia dengan tudung bawal, of cos di area pantai timur adalah heaven!
so, marilah kite mencuci mata!

next destination is i-city...


bagi yang baru partnernyer sign on, i-city ialah tempat yang sesuai tuk tenangkan fikiran. sebab disana anda akan rase, terangnyer dunia!!
(okay, xde kena mengena pun ainee)

mmg cantik lampu kat sana. dan sampai hati ni terdetik, berape bill elektrik tetiap bulan kat sini ek?
huhuhuhu....okay, bukan masalah saye tuk pikir semua ni..

seterusnyer ialah, genting highland.

time ni ainee pegi dengan my friends sume.

dan lagiii best, dah banyak-banyak kali pegi, itulah first time naik game yang ada kat genting tu.
ammpa appa, mak saye sangat sayang anak-anaknyer ye. dia akan kecut perut bile anaknyer terbang ke langit. so, masa dengan kawan-kawan nilah kite naik game terbang-terbang.

sejuk dan ala-ala oversea gitu...
best kalau pegi dengan family dan kawan-kawan.
elakkan pegi keseorangan ye, sebab anda akan menangis kesepian.
huhuhu...
naik roller coaster, dan jerit sekuat hati. sangat lah best!

p/s: pastikan anda dah tunaikan solat 5 waktu sebelum mencuba semua game tu.

seterusnyer ialah aquaria KLCC.
okay, last lah ni ye. sebab tangan dah penat nak menaip.
mood nak tengok drama melayu..hehe..

:)

oh, disini. sangat best kalau ada baby atau anak kecik sangatlah seronok.
time ainee pegi sini, sangat jeles with the other people yang bawak anak kecil dalam stroller then tunjuk-tunjuk fish kat anak dorang...

so sweett!!

tempat ni bukan saje tuk yang dah ada family, but if u pegi sorang-sorang pun boley.
u still can survive rite?
(cakap dengan cermin)
hehehe..

ticket dia reasonable. then boleh tengok jerung, ikan comel-comel and banyak lagi. mmg nice lah tempat ni. tapi xdelah nice macam dalam shopping mall dia kannn. haha... time ainee pegi, bukan time ikan-ikan ni makan. so, rugilah sikit. but if u tengah frust, just terjun je dalam kolan jerung tu. kahkahkah.
okay x, joking je..


okay, thats all for tempat menarik yang boleh dilawati.. actually banyak lagi. cameron, bukit tinggi, pulau pinang, johor, melaka, and etc. but kalau cite sampai esok pun xhabis kan. ni jelah yang ainee boleh share.
yang lain, sila tanye pakcik google ye.

thanks for reading my dear friends.
elakkan hari anda di belenggu misteri.....
kuikuikui...
^_____________^

good nite!

2 comments:

  1. hahah !
    p/s solat 5 waktu,
    tambah lagi, sambil terbang di langit tuh,
    zikir sambil pegang ainee punye picit picit zikir tuh.
    mesti boleyh sampai 9999,,
    hahahha

    ReplyDelete
  2. jangan main-main, ibu ainee suh zikir time potong sayur kat dapur tau! ;) sebagai bakal isteri solehah, ainee patuh pada nasihat orang tuanyer.. kahkahkah :D

    ReplyDelete